Predsedniški nagovor članom in članicam 2019

Člani in članice KGŠ!

Pa je še eno leto naokrog, leto 2019 v katerem smo ponovno skupaj poustvarjali stare, že tako znane in uvedli nove ambiciozne projekte. Aktivisti KGŠ smo z vsakim izdihljajem z veseljem delali za vse nas, za dogajanje v Novi Gorici, za naše člane skratka za študente! Bilo nam je v veselje, da smo lahko skupaj ustvarjali, se smejali, družili, izobraževali in osebnostno rastli. Več kot vas obišče Info točko in se udeležuje projektov KGŠ, bolj zagrizeno mi delamo.

Leto smo pričeli z ustavljenimi programi subvencioniranega športa, fotokopiranja, svetovanja za študente, tečaji, delavnicami in seveda študentskim dogajanjem. Razvrstile so se prireditve od elektronske glasbe do najboljšega rocka. Skupaj smo se našemili na Goriškem pustovanju in prepevali večne pesmi legendarnih Queenov. Bruce in brucke so sprejeli že tako nezamenljivi Big foot mama leto pa smo zaključili z priokusom Coldplay tribute skupine. Poskusili smo pripraviti nekaj za vsakega člana, članico, nekaj v čemer se lahko vsak vidi in uživa.

Letos smo bili še bolj produktivni, seveda smo zaključili obveznosti po KKDK z odliko, poročali in obrazložili vse naše delovanje pa še na občinskih razpisih zagotovili sredstva za večje, prepoznavnejše projekte. Prvi od teh je seveda vsakoletno Mesto Mladih, ki je kot vsako leto zajemalo programe od športa, skrbi za dobrobit okolja, izobraževanja do druženja ob izbranih glasbenih izvajalcih. Potrudili smo se, da smo vključili študente tako kot druge generacije, saj veste moto projekta je še vedno »Mladi po srcu«. Preizkusili smo novo lokacijo in sicer ploščad Silvana Furlana za občinsko stavbo. Na odru so se zvrstili Peeps band, Bohem in štajerski rock norci MI2, za nadaljevanje žura so v elektorskih ritmih poskrbeli Kosta Radman in Impulz. Vpeljali smo nov projekt »Goriški smeh«, preko katerega smo na več mestnih stičiščih Nove Gorice predstavili znane in manj znane obraze, ki so skupaj s smehom publike pričarali neverjetno vzdušje. Od Artača, Godlerja, Kobala do Stareta, Berganta in drugih je Gorica skupaj preživljala večere v dobri energiji in večina nas je domov odšla z krepko mero bolečih trebušnih mišic. Projekt je imel tudi dobrodelno noto, za iniciativo »Od srca do srca«, smo za Varstveno delovni center Stara gora s skupnimi močmi nabrali kar 1.255,20€. Pohvala gre vsem, tako izvajalcem, udeležencem, članom in seveda delovnemu kolektivu. Bravo!

Obdobje trenutnega vodstva je mimo, dolgo smo bili z vami in vendar pa smo uživali vsak trenutek. V čast nam je bilo delati z vami, za vas, za vso Goriško! Od tu dalje načrte za leto 2020 predajamo novi, mladi, ambiciozni, super ekipi in krepila vas ne bo več moja beseda temveč beseda Sare Grmek. Presenetite nas z svojo mladostjo in inovativnostjo, naj živi dobra beseda Kluba goriških študentov in glas mladih goriške, ki skrbi da je naše mesto mlado. Kam bi pa šli na pravi žur če ne bi bilo študentov!

Želim vam uspešno, nepozabno in seveda popolnoma študentsko leto!

Klubski pozdrav, vaš predsednik v odhodu, Johannes Vuga Gregorič

Author: Informator Kgs

Share This Post On