IZOPOP 2020: VODENJE


Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS je tudi letos pripravil projekt IZOPOP, ki ga sestavljajo izobraževalni popoldnevi. V sredo, 4. 3. 2020, bo na SGGOŠ v Ljubljani, od 17.00 do 20.00, potekala že četrta delavnica v sklopu tega projekta.
 
 
Na ŠKISu verjamemo, da se dober vodja ne rodi, pač pa to lahko postane vsak, ki se trudi. Postane vodja, ki navdihuje, motivira in spreminja svet. Zato smo vam pripravili delavnico, ki vas bo popeljala v svet vodenja. Uvodoma bomo na delavnici razčistili razlike med šefom in vodjo. Ko bomo spoznali lastnosti dobrega vodje, se bomo osredotočili še na različne tipe vodij ter preko praktičnih primerov spoznali, kateri je najprimernejši za določeno situacijo. Dotaknili se bomo tudi področja delegiranja in spoznali, da pravi vodja ne more vsega opraviti sam. Spoznali bomo moč navad in rutin ter njihovo vlogo pri vzpostavitvi osebnosti dobrega vodje. Vse to bomo povezali s praktičnimi in navdihujočimi primeri, skozi celotno delavnico pa ne bodo manjkali niti drobni triki in nasveti, ki dobremu vodji olajšajo pot do uspeha.
 
Na delavnici se boste naučili:
Razlikovati različne tipe vodenje in njihovo uporabo ob posameznih situacijah
Prepoznati lasten prevladujoč voditeljski tip
Prepoznavati pomen delegiranja, motivacije in učenja z zgledom znotraj delovnega procesa
Izdelati lasten akcijski načrt za razvoj voditeljskih sposobnosti
 
 
O trenerju:
 
Delavnico bo vodil Andraž Šiler, trener in vodja z večletnimi izkušnjami na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.  Že v dijaških letih je ustanovil in vodil dijaško sekcijo Kluba študentov Kranj. Kasneje je kranjski študentski klub v Sloveniji 4 leta vodil tudi kot predsednik. Na nacionalni ravni je vodil Nadzorno komisijo Zveze študentskih klubov Slovenije ter mednarodni odbor Študentske organizacije Slovenije, kjer je bil tudi član Predsedstva organizacije. Sodeloval je tudi pri vzpostavitvi sistema izobraževanja na Zvezi ŠKIS in Bazena trenerjev Zveze ŠKIS. Na mednarodni ravni je bil aktiven pri številnih iniciativah Evropske študentske organizacije, 1 leto pa je bil tudi slovenski mladinski delegat pri Organizaciji Združenih narodov. Kasneje je kot strokovni direktor deloval v Zavodu Ypsilon, trenutno pa se ukvarja z vodenjem večjih evropskih projektov in evropskimi razvojnimi politikami.
 
 
 
Več informacij o ostalih dogodkih pa najdete na: https://skis-zveza.si/izopop-2020/
 
 
 
 
 
Odbor za izobraževanje Zveze ŠKIS
Vir:
https://skis-zveza.si/izopop-2020-vodenje/

Author: Informator Kgs

Share This Post On