Humanitarna akcija Od srca do srca

Fotografija osebe Od Srca Do Srca.

Humanitarna akcija Od srca do srca

HUMANITARNA AKCIJA OD SRCA DO SRCA·ČETRTEK, 13. JUNIJ 2019·

Sem Nastja Slokar, študentka na magistrskem študijskem programu iz inkluzivne pedagogike na Pedagoški fakulteti Univerze na Primorskem. Po dvoletnem pavziranju in dveh prestanih operacijah na hrbtenici sem si zadala posebno nalogo.
Operaciji sta me osebnostno zaznamovali. Verjamem, da je v življenju zares vse mogoče. Verjamem v spreminjanje družbe na boljše. Verjamem, da je pomoč sočloveku bistvenega pomena. S tem namenom sem si zadala v sklopu magistrskega dela izpeljavo vseslovenske humanitarne akcije z naslovom Od srca do srca v sodelovanju s Klubom Goriških študentov.
Glavni namen humanitarne akcije bo ozaveščanje javnosti o osebah s posebnimi potrebami in pridobiti podatke o delovanju sistema družbene zaščite za populacije oseb, ki potrebujejo humanitarno pomoč ter ugotoviti kako sistem deluje v praksi. Prek humanitarne akcije Od srca do srca bomo prikazali kakšno naj bi pravilno delovanje sistema bilo in kje so odstopanja.
Podporniki humanitarne akcije Od srce do srca so Iztok Gustinčič, Rok Gracer, Luka Pečar Pahor, Barbka Špruk, Maja Prašnikar, Urban Vidmar, Omar Naber, Kristina Zimic – Calixta, Stanislav Rijavec in Aleš Furlan.
Cilj humanitarne akcije, ki bo potekala od 5.8.2019 do 19.8.2019 bo zbiranje finančnih sredstev za pobolnišnično nego in dolgotrajno rehabilitacijo oseb z pridobljeno možgansko poškodbo.
Finančna sredstva bomo zbirali:
1. prek prostovoljnih prispevkov;
2. direktno na transakcijski račun Varstveno delovnega centra Nova Gorica: SI56011006000016513, odprt pri banki Slovenije Ljubljana;
3. s pomočjo gostinskih lokalov.
Gostinski lokali iz celotne Slovenije bodo v zgoraj navedenem obdobju darovali odstotke od izbranih prodanih pijač, sladic ali kepic sladoleda za pomoč osebam s posebnimi potrebami v Varstveno delovnem centru Nova Gorica. Prijava k sodelovanju je mogoča od 22.6.2019 do 22.7.2019. Več o tem si lahko preberete v priloženem prijavnem obrazcu.
Medijski pokrovitelj projekta je Radio 1.
Humanitarno akcijo sponzorirajo: Motivi Top d.o.o., NALU, grafično oblikovanje in ilustracija in Neurovitu d.o.o, komunikacijsko svetovanje, in Občina Renče – Vogrsko.

Author: Informator Kgs

Share This Post On