KGŠ PRAZNUJE 30. LET

KGŠ PRAZNUJE 30. LET

Ali ste vedeli, da je od ustanovitve našega kluba preteklo že 15.778.800 minut? Drugače povedano – skupno zgodbo o uspehu študentje V Novi Gorici pišemo že 30 let!

Z namenom, da bi ovekovečili to pomembno obletnico, samo za vas pripravili sprehod skozi spomine Kluba goriških študentov, vse od leta 1991, ko je bil 20. maja KGŠ uradno registriran na Upravni enoti Nova Gorica, mimo dogodkov, ki se jih spominjamo še danes, ter preko pomembnih prelomnic, ki so zaznamovale delovanje kluba v zadnjih 30 letih.

 

Poletna scena, danes že legendarno poletno dogajanje, ki ga organizira KGŠ, se je v svojih začetkih odvijala na Trgu Edvarda Kardelja 1, praktično pred vhodom v prostore kluba.

Na enih izmed prvih Poletnih scen je nastopal tudi vedno zabaven in uglašen Adi Smolar. Leta 2002 pa se je klubovo rdečkasto sonce, prepoznavni znak Poletne scene, zaščitil kot intelektualna lastnina. 

Poletna scena je danes že znameniti pečat goriškega poletnega dogajanja, katerega se vsako leto udeležijo in uživajo vsi Goričani.

 

 

KGŠ je leta 2003 ustanovil takrat neverjetni bar Cyberia v prostorih kluba na Trgu Edvarda Kardelja 1, v današnji sejni sobi.

Cyberia – zloženka Siberije in cyber – je bil tekom dneva študentski bar, ki je omogočal dostop do takrat še zelo nedostopnih računalnikov in interneta vsem članom kluba. Tekom večera pa se je Cyberia prelevila v manjši koncertni prostor, v sobo za razpravljalne okrogle mize in v slovestni Stari kino.

 

Poleg Poletne scene, Starega kina in drugih, še danes tradicionalnih dogodkov, ki jih pripravlja KGŠ, je eden izmed bolj pomembnih in tradicionalnih Mortadeljada. Prvič je bila orgnizirana že leta 1994. Tekom obstoja je potekala sicer primarno v Novi Gorici, vendar je Mortadeljada zaživela tudi v nekaterih ostalih slovenskih mestih – največrat v Ljubljani. To je dogodek kjer se je vedno praznovalo z okusom mortadele v ustih  – z olivami ali brez.

 

Po vseh doživelih prelomnicah, ukoreninjenih tradicijah in ohranjanu študentskega življenja v Novi Gorici že od leta 1991, vas vabimo, da se sprehodite po naši poti spominov iz zadnjih 30. let, ki so razstavljeni pod arkadami in v avli Meste Občine Nova Gorica.

Author: Informator Kgs

Share This Post On